Search for content, post, videos

Tips – Gör chokladbollar av överblivna eller “misslyckade” kakor

Jag hoppas ni har haft en bra påsk! Själv måste jag säga att det har varit underbart att få vara ledig ett par dagar extra från jobbet, speciellt när vi har ett så pass fint väder att njuta av.

Kanske har ni kakor över från allt påskfirande som börjar bli sådär tråkigt torra?  Eller blev en kaka lite mindre bra? Vid sådana tillfällen brukar jag mosa (alternativt mixa, om det är hårda kakor) kakan med valfria ingredienser och göra chokladbollar utav allt! Exempelvis kan jag blanda ut kakan med kakao, riven kokos/nötmjöl, smör, kaffe, sötning och/eller eventuellt havregryn och dadlar. Rulla choklabollarna i riven kokos, eller i smält choklad om man vill lyxa till det extra mycket! Detta är ett utmärkt sätt att ta tillvara ingredienserna, och smart då jag hatar att kasta bort mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fem × 5 =