Search for content, post, videos

Pannacotta till påsk

Om bara några få dagar är det påsk, vilket jag ser fram emot! Det kommer bli så skönt att få några extra lediga dagar och njuta av god mat och goda sötsaker. Och såklart kan de söta sakerna också vara hälsosamma! Ett smidigt tips till en enkel dessert är pannacotta. Förslagsvis används mango eller konserverad persika (finns konserverad i fruktjuice), vilket ger pannacottan en härligt gul färg. Toppa gärna med mosade hallon!

Så här gör du för 4 personer:
Blanda 2 tsk gelatinpulver med 2 msk kallt vatten och låt stå i fem minuter. Koka upp 2 dl vispgrädde. Ta kastrullen från plattan och tillsätt gelatin, 200 gram av exempelvis mango/persika (eller något slags bär) och mixa samman detta. Om önskas tillsätts sötning av något slag (ex. honung/sötströ), samt lite vaniljpulver. Fördela den släta krämen i 4 små glas. Låt stå i minst fyra timmar innan servering. Innan pannacottan äts kan du fördela mosade hallon på.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

arton − 15 =