Search for content, post, videos

Mjuk Kardemummakaka

Jag har bakat en sådan ljuvlig mjuk kardemummakaka! Ni bara måste testa den! Att den är mejerifri gör det hela förstås inte sämre. Förutom att den smakar gott av kardemumma är den även saftig och luftig i konsistensen. Den är helt enkelt perfekt att bjuda på under en söndagsfika (eller vilken fika som helst). Jag serverar min skiva mjuk kardemummakaka med en klick grädde eller motsvarande mejerifritt alternativ. För att göra det hela ännu mer festligt ringlar jag över lite smält choklad!

Kardemummakaka

3 msk olja (neutral)
1 ägg
2/3 dl vatten
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 tsk fiberhusk
2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½ malen kardemumma
2 droppar bittermandelarom
ev. grovhackad choklad

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägget pösigt. Blanda torra ingredienser och rör ner olja, vatten, arom och uppvispat ägg. Klä en liten brödform med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

åtta + femton =