Search for content, post, videos

Hälsosamma och lättgjorda våfflor

På tisdag är det våffeldagen, och det tycker jag att man bör fira. Jag menar våfflor är ju underbart gott! Dessutom görs de lätt hälsosamma, och behöver inte vara fyllda med vetemjöl och toppade med onyttigheter. Testa gärna receptet nedan!

Ni vet väl att våffeldagen uppstod av ett “misstag” eller missförstånd (ett mycket trevligt sådant kan jag tycka). Egentligen är denna dag den så kallade Vårfrudagen, en dag för att fira att jungfru Maria fick veta att hon var gravid (nio månader före juldagen alltså). Sedan sade man tydligen fel så många gånger att alla trodde det var våffeldagen! Man hör det man vill höra!

 

Våfflor – 3 stycken

2 ägg
1 dl mjölk (eller grädde)
2 tsk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk sötströ, eller dylikt (lika sött som socker)
1 tsk bakpulver

 

Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten stå i drygt tio minuter. Värm ett våffeljärn och smörj med smör, och klicka i smeten. Servera med exempelvis grädde och bär! Det bruna jag har ringlat över i dessa bilder är dadelsirap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

elva − två =