Search for content, post, videos

Det perfekta mellanmålet: Nöt- och fruktbollar

Det är konstigt hur snabbt helgen kan gå, nästan lite oroväckande kan jag tycka! För min del har helgen varit bra, och jag har njutit av det fina vädret med både promenader och träning ute. Jag har även förberett mig för denna vecka genom att göra små söta och underbart goda frukt- och nötbollar. De är hälsosamma och är perfekt att äta till såväl mellanmål som till fikat (och även till att ge bort som en liten gåva). Det är dessutom mycket mer ekonomiskt att göra egna än att köpa färdiga dyra motsvarande bollar eller barer. Nöt- och fruktbollar går att variera i näst intill oändlighet, och jag gör gärna bollar med flera olika smaker på en gång. Exempelvis gör jag några med bara nötter och dadlar, några utan kakao osv. Det är så mycket roligare när varje nötboll smakar annorlunda än den förra!

De ingredienser jag brukar använda mig utav är: torrostade (eller bara rostade och/eller naturella) cashewnötter och/eller valnötter, färska dadlar, riven kokos och kakao. Sedan är det bara att ta bort eller lägger till ingrediens efter smak! Kanske vill du dessutom smaksätta med kaffe, använda en annan nöt, eller tillsätta havregryn?

Det jag gör är att stöta (eller finhacka) nötterna var för sig med en mortel. Därefter blandar jag detta efter tycke (kanske några med bara valnötter, och några andra med bara cashewnötter) med de färska dadlar (godare och mer klibbigt än torkade). Sedan är det bara att tillsätta (eller låt bli) riven kokos och kakao efter valfri mängd och rulla till bollar. Underbart gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

två + elva =