Stimulite 3-zons madrassen är konstruerad för att fördela tryck och minska fuktighet på huden.

Ligger man länge, så upplever man ofta sin madrass som hård efter ett tag, börjar svettas, eller så kan man utveckla trycksår. Fukt som bildas vid huden under liggandet mjukar upp huden, vilket gör den mer mottaglig för olika besvär. Är man öm i kroppen, eller har känslig hud, så förstärks dessa symptom gärna. I sådana situationer rekommenderas att använda en special madrass som är konstruerad för att fördela tryck och minska fuktighet på huden.

En ny sådan madrass är Stimulite 3-zons madrassen. Den är mycket flexibel och finns i tre olika varianter: Som bäddmadrass, som helmadrass med extra mjuk skumbas eller som helmadrass med helt igenom perforerat Stimulite material.

Materialet som används i Stimulite 3-zons madrassen består av sexkantceller i bikakestruktur av 100 % termoplastisk polyuretan, vilket inte innehåller några andra tillsatser. Detta gör att madrassen är mycket lämplig för alla typer av allergiker då det är lukt, kvalster och dammfritt. Madrassen är mycket följsam och passar på både ställbara sängar och sängar med resårbotten.

Förutom att det är en fantastiskt bekväm och komfortabel madrass har den funktion nog att förebygga och behandla trycksår. En av de viktigaste faktorerna för att få trycksår är att huden skall vara torr och mjuk. På vanliga madrasser blir man ofta svettig. Stimulite madrassen består till 93 % av luftvolym och endast 7% tunna cellväggar som är helt perforerade. Luft kan alltså flöda fritt under den som ligger och även kroppsvätskor och svett kan transporteras igenom madrassen. Användaren ligger torr och sval, fantastiskt härligt!

Madrassen har ingen motor eller elanslutning vilket gör att den inte behöver underhåll av elektriska delar, men också att den är helt tyst. Stimulite madrassen är trygg och enkelt att använda medan den ger maximal tryckavlastning utan pump eller elektricitet.

Madrassen har också en unik möjlighet då den går att tvätta för hand eller i maskin. Materialet suger inte åt sig vätska utan kommer ut efter en vanlig maskintvätt nästan torr. Efter tvätten kan madrassen torktumlas eller torkas i torkskåp. Stimulite madrassen möter därmed även höga krav på hygien. Behöver man en madrass med utmärkt tryckavlastning, så är Stimulite madrassen en mycket prisvärt alternativ till de ytterst dyra och komplicerade trycksårmadrasser med pump och motorer, som finns på marknaden.

Madrassen är upphandlad av landstingen i både Sverige och Norge. Den köpes också av privatpersoner över hela världen. Många tycker att den låga vikten/volymen är fantastisk och tar med sig madrassen när de åker till sitt sommarhus.

Vill ha en enastående madrass? Kontakta Göran Sjödéns Rehab Distribution på 031 52 18 95 eller goran@rehabshop.com för mer information.