Search for content, post, videos

Rosor i stället för Opium – både EKO, dokumenterad effekt och socialt ansvar i flaskan.
I den iranska provinsen Kerman på 2500 m höjd har Börlind genom långtidskontrakt med farmare bidragit till omställning från en neddrogad misär med opiumodling till en blomstrande ekologisk rosenodling. En del av vinsten finansierar ett jourhem för utsatta kvinnor och tre barnhem i regionen.
Det går åt mellan 4 och 5 ton rosor till en liter persisk rosenolja. Det är den väldoftande Damascenarosen, också utsedd till årets medicinalväxt, som har gjort den stora skillnaden för människorna i området. Knopparna skördas under juni månad. På den höga höjden är rosorna skyddade från insekts- och mögelangrepp och kan odlas helt ekologiskt, en win-winsituation för alla.

Rose Blossom Revitalizer är en fuktgivande, lugnande, vitaliserande antiaging-produkt i två faser. Omskakas före användning, går snabbt in i huden och passar utmärkt som bas för makeup. Passar alla hudtyper. Helt fri från emulgeringsmedel är den lämplig även för känslig hud.
Några andra aktiva ingredienser:
Stenfrörot, dämpar rodnader, skyddar mot miljörelaterat åldrande och har vissa antibakteriell verkan, jojoba- och makadamianötolja gör huden mjuk och len och bisabolol är lugnande. Stamceller från Swartzwaldrosen ger extra stöd till hudens kollagen.