Search for content, post, videos

PumpaNytt – 3 pumpafröprodukter

I år firar vi 70 år och det firar vi med lansering av nya produkter. Senaste nytt är tre proteinrika produkter i vårat ekologiska sortiment med ursprung från Österrike: Pumpamjöl, Pumpakross och Pumpaströ.

 Vid tillverkningen av Lindroos pumpafröolja pressas oljan ut från pumpafröna och kvar återstår en fin massakaka som tas tillvara på. Denna pumpafrö-kaka består av finmalda pumpafrön som i tillverkningsprocessen har rostats, saltats och avfettats. Slutprodukten
pumpamjölet – får således en härlig nötrostad, lätt saltig smak och passar tack vare sin låga fetthalt utmärkt vid bakning av kakor, bakverk eller bröd. Upp till 30% av den angivna delen av mjöl från spannmål i ett recept kan ersättas med pumpafrömjöl. Eftersom denna produkt innehåller en hög andel protein, >60%, går det även utmärkt att tillsätta pumpafrömjöl i din smoothie för dig som önskar ett proteinrikt mellanmål!

Pumpakross och Pumpaströ består av krossade respektive grovmalda naturella pumpafrön. Båda passar att strö över din sallad, soppa eller yoghurt. Kanske vill du prova någon av pumpaprodukterna i fröknäcke? Våra tre nyheter är fiberrika och dessutom en bra källa till E-vitamin.

Vill din ekologiska matbutik också sälja våra produktnyheter ? Kontakta oss för mer information.