Search for content, post, videos

Den glutenfria gröten

Alf Spångbergs Hälsogröt är komponerad för dig som vill undvika sädesslag. Bovete, quinoa, amaranth, hirsflingor, hela linfrön och russin är de ingredienser som används.

Alf Spångberg, som idag är 93 år, har under lång tid studerat födans betydelse för vår hälsa. Under ett 10-tal år bedrev han forskning på Karolinska Institutet där glutenfri vegankost ingick i ett kostexperiment med ett 30-tal patienter. Vetenskaplig studie visar att kost fri från sädesslag (glutenfri kost) är bra för reumatiker. Denna gröt är således baserad på lång erfarenhet som vetenskapliga rön.

Att gröten är fri från sädesslag ligger i tiden. Enligt Dr Ragnar Bergs koststudier mår man bättre på basisk föda. Detta gäller inte minst reumatiker. Denna effekt bekräftas också på våra hälsohem. Alla ingredienser i Alf Spångbergs Hälsogröt är ekologiska. Produkten finns i två varianter, eller med russin.

Alf Spångbergs Hälsogröt säljs i påsar om 750 g i hälsokostbutiker och eko-butiker.