PumpaNytt – 3 pumpafröprodukter

I år firar vi 70 år och det firar vi med lansering av nya produkter. Senaste nytt är tre proteinrika produkter i vårat ekologiska sortiment med ursprung från Österrike: Pumpamjöl, Pumpakross och Pumpaströ.

 Vid tillverkningen av Lindroos pumpafröolja pressas oljan ut från pumpafröna och kvar återstår en fin massakaka som tas tillvara på. Denna pumpafrö-kaka består av finmalda pumpafrön som i tillverkningsprocessen har rostats, saltats och avfettats. Slutprodukten
pumpamjölet – får således en härlig nötrostad, lätt saltig smak och passar tack vare sin låga fetthalt utmärkt vid bakning av kakor, bakverk eller bröd. Upp till 30% av den angivna delen av mjöl från spannmål i ett recept kan ersättas med pumpafrömjöl. Eftersom denna produkt innehåller en hög andel protein, >60%, går det även utmärkt att tillsätta pumpafrömjöl i din smoothie för dig som önskar ett proteinrikt mellanmål!

Pumpakross och Pumpaströ består av krossade respektive grovmalda naturella pumpafrön. Båda passar att strö över din sallad, soppa eller yoghurt. Kanske vill du prova någon av pumpaprodukterna i fröknäcke? Våra tre nyheter är fiberrika och dessutom en bra källa till E-vitamin.

Vill din ekologiska matbutik också sälja våra produktnyheter ? Kontakta oss för mer information.

 

Av |juni 22nd, 2017|Lindroos|0 Kommentarer|

Zenbev – med naturligt tryptofan

Nu med produktion i Sverige! Zenbev är ett resultat av många års forskning baserat på pumpafrömjöl som innehåller naturligt tryptofan och vitamin B6. Naturliga och ekologiska ingredienser.

Zenbev är baserat på pumpafrömjöl som är naturligt rikt på aminosyran tryptofan. Produkten består endast av livsmedelsbaserade ingredienser av högsta kvalitet. Huvudingrediensen, avfettat pumpafrömjöl, framställs i en patenterad process och är kombinerad med dextros som har ett högt GI-värde. Detta för att skapa ett optimalt upptag av aminosyran tryptofan. Zenbev innehåller även vitamin B6 och niacin (vit B3). Vitamin B6 bidrar till normal psykologisk funktion, nervsystemets normala funktion och minskad trötthet respektive minskad utmattning.
På 90-talet bestämde sig den kanadensiske forskaren och läkaren Dr. Craig Hudson för att utveckla en naturlig produkt som kunde hjälpa sina patienter att upprätthålla goda sömnvanor, lugn och harmoni. Resultatet blev kosttillskottet Zenbev, som tog sju år att utveckla och dokumentera.

Finns med smak av choklad eller citron och produkten hittar du i din hälsokostbutik. Läs mer på vår hemsida eller kontakta oss på Lindroos Hälsa.

Av |april 20th, 2017|Lindroos|0 Kommentarer|