Cancer

Pamela Andersson: ”Jag knäckte hjärntumören”

Vi är många som läst om Pamela Anderssons kamp mot hjärntumören. Nu berättar journalisten och chefredaktören om det lyckliga beskedet – cancertumören är helt borta.

Pamela Andersson har i en rad intervjuer, bland annat för Bättre Hälsas läsare, berättat om

Våga prata om prostatan

Trots att prostatacancer är den vanligaste cancerformen hos män är det långt i från alla män som vill prata om det. Att tala om prostatan är fortfarande tabubelagt för många.  
I dag lever sjuttiofemtusen män i Sverige med att ha

Mammografin blir gratis

Från och med den 1 juli erbjuds alla kvinnor mellan 40 och 74 år gratis mammografi.
Tidigare har mammografin kostat 200 kronor men genom den nya lagen är undersökningen nu alltså avgiftsfri, med förhoppningen om att fler kvinnor ska delta i

App kan ge stöd till kvinnor med bröstcancer

Forskare vid Sahlgrenska Akademin har utvecklat en mobilapp som kan hjälpa bröstcancerpatienter att själva identifiera symptom, biverkningar av behandlingar och lättare ta kontakt med vården.
Appen Care Expert har tagits fram för kvinnor som behandlas för bröstcancer. Den innehåller funktioner för självskattning av

Att leva med cancer

Den 4 februari är Världscancerdagen, instiftad för att öka kunskapen om cancer och främja arbetet för förebyggande, upptäckt och behandling av sjukdomen.
Varje år får 60 000 personer i Sverige cancer. Totalt är det över en halv miljon människor i Sverige som

C-vitamin kan minska risken för cancer

Arbetare som exponerats för strålning från kärnkraftverket i Fukushima hade minskad cancerrisk när de fick C-vitaminbehandling. Läs mer på Linas hälsoblogg.

Forskning banar väg för färre biverkningar

Med hjälp av nya metoder hoppas forskarna att biverkningar vid cancerbehandlingar ska bli så få som möjligt.

Mer kunskap behövs om prostatacancer

Prostatacancer är den vanligaste och mest dödande cancerformen bland svenska män och drabbar omkring 10 000 personer årligen. Samtidigt är det många som lever med sjukdomen i många år utan att den fortskrider eller ger några symtom.
De flesta fall av