Search for content, post, videos

Läskande sommardrink

Hej på er!

Hoppas ni haft en skön sommar och semester, trots att det kanske inte varit det bästa sommarvädret i Sverig i år (i alla fall inte på Västkusten där jag bor). Vädret till trots har jag badat en hel del, ett morgondopp innan frukost gör onekligen att frukosten smakar ännu bättre och det värmer lite extra gott med en kopp (eller två!) nybryggt kaffe. Jag och sambon håller på att testa oss igenom en massa olika ekologiska kaffesorter och tror att vi har hittat en favorit.

Förutom att ha lite semester har jag lagt en hel del tid på min kommande kokbok. Nu håller jag på med korrekturläsning, finjustering av layout och framtagande av framsida och titel. Det är så kul och det blir så himla fint! Jag är vekligen jättestolt över min kommande kokbok, där jag både skapat recepten, stylat och fotat. Hoppas ni är nyfikna på min kokbok! Läs mer om boken här!

För mer information om kokboken, kika in på min blogg Ekofilosophie och passa även på att följa bloggen via Facebook och Instagram.

Här får ni tips på en svalkande sommardrink som inte innehåller en massa socker och inte heller någon alkohol.

Ha en fortsatt fin sommar!

Läskande sommardrink

Det här behöver du:

  • 1 l vatten
  • is
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 näve färsk mynta
  • 1 lime
  • färska eller frysta bär av valfri sort

Gör så här:

  1. Mosa bären och blanda ihop med vattnet. Häll genom en nätsil så att alla kvarvarande bärbitar silas bort.
  2. Höll över drycken i en karaff, blanda i äppelcidervinäger, pressa i saften från halva limen och lägg i riktligt med is.
  3. Klyfta återstående lime och lägg i karaffen tillsammans med hackade myntablad.
  4. Servera i festliga glas!

Vill du spetsa till det med lite alkohol så testa lite vodka eller ljus rom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fyra × fem =