Search for content, post, videos

10 punkter jag lever efter när det gäller kost

Efter ett antal år med lågkolhydratkost och experimenterande med vad som passar just mig och vad jag mår bra av har jag kommit fram till 10 grejer som kännetecknar min kost och hur jag äter. Helt enkelt mina 10 budord när det gäller kost 🙂

Här kommer min 10-punktslista som jag lever efter i så stor utsträckning som möjligt. Ibland måste även jag göra avsteg då jag inte har något annat val, men i min vardag så gäller nedanstående till 100 %.

  1. jag äter ekologisk, ren och tillsatsfri mat som jag tillagar från grunden. Dvs inga hel- eller halvfabrikat.
  2. jag använder bara mikrovågsugn i nödfall och värmer aldrig mat i plastmatlådor. Matlådor av glas är det som gäller!
  3. jag försöker att tillaga all mat på låg temperatur eller genom att ångkoka eller göra långkok, eller helt enkelt äta den rå (gäller så klart endast grönsaker ;))
  4. jag dricker filtrerat vatten när det är möjligt (dvs hemma och på jobbet) ca 2 liter om dagen
  5. jag äter cirka 20 gram kolhydrater per dag
  6. jag använder inte sötningsmedel annat än i undantagsfall
  7. jag äter inga mejeriprodukter förutom getostar och smör ifall jag inte måste eller inte har något annat val
  8. jag äter fisk och skaldjur endast undantagsvis (svårt att ha koll på vad fisken ätit och hur mycket skit den innehåller ;))
  9. min ambition är att generellt bara dricka kaffe på helgerna (som du förstår av min formulering är denna punkt inte helt lätt att leva upp till ;))
  10. jag äter kosttillskott av högsta kvalitet (D-vitamin, C-vitamin, Zink, Omega 3 och Magnesium)

Vilka är dina budord när det gäller kost och mat?

Vill ni se vad jag brukar äta för mat och testa några av mina recept? Då ska ni kika in på min blogg Ekofilosophie där ni hittar hundratals recept för lågkolhydratkost och en massa andra läsvärda inlägg om bland annat träning, naturligt skönhet och annat intressant 🙂 Bloggen kan ni även följa på Facebook och Instagram.

Ha en fin söndagskväll och God Jul på er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fem × två =