Search for content, post, videos

Hallonpannacotta

 

 

En finfin sommardessert som garanterat blir uppskattad efter exempelvis en härlig middag är hallonpannacotta. Fräsch, len och god i en ljuvlig kombination. Och enkel att göra.

Antingen så serveras pannacottan som den är, eller så toppas den med mosade hallon (eller någon slags sylt) för att få en extra snygg yta. På bilderna har jag här också toppat med frystorkade hallon.

 

 

Hallonpannacotta – 6 portioner

2 gelatinblad
200 gram hallon
5 dl vispgrädde
3-4 msk sockerersättning
ca 2 krm vaniljpulver

Topping:
mosade hallon eller chiasylt (samt ev. sötning)

Vid användning av frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. Tillsätt sedan ”hallonpurén” i grädden. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Fördela i glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.

Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och eventuellt med frystorkade bär.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 12 =