Search for content, post, videos

Chokladbiscotti

 

 

Biscottis är en given klassiker till kaffet! Jag kan tipsa om min chokladvariant som jag gjorde i fjol. Det både luktar och smakar ljuvligt!

Chokladbiscottisen har mandelmjöl som bas och i degen har jag tillsatt en hel del grovhackade sötmandlar och chokladbitar som tillför crunch. När chokladbiscottisarna är ljumna är de fortfarande mjuka, så låt de kallna ordentligt. De bör dessutom förvaras i kylskåp!

 

 

 

Chokladbiscotti – ca 12 stycken

1 ägg
35 gram rumsvarmt smör
20 gram sötmandlar
20 gram choklad, utan tillsatt socker
2 dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
1 msk kakao
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör och sötning (gärna med en elvisp). Tillsätt ägget och blanda lite till. Grovhacka mandel och choklad och rör ner detta med resterande ingredienser. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och forma degen till två längder på plåten (ca 1 ½ cm höga). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100 grader. Skär längderna sneda bitar och lägg med snittytan uppåt. Grädda ytterligare i ca 30 minuter, eller tills de börjar bli hårda (sänk värmen, eller öppna luckan, om de börjar bli brända). Låt svalna. Kakorna blir torrare/hårdare när de fått svalna och stå ett tag.

 

 

SparaSpara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + tio =