Search for content, post, videos

Kladdkaka i mugg

 

 

Dagens baktips är min kladdkaka i mugg! Så god, enkel att göra samtidigt som den är utan gluten och tillsatt socker. Det är mest att mixa ihop ingredienserna och värma en kort stund i mikron. Det tar inte mycket mer än fem minuter.

 

Muggkladdkakan innehåller bland annat banan vilket bidrar både till en saftig och lite kletig konsistens, och sötma. Jag tycker dessutom att det är gott att tillsätta lite extra kakao i smeten (förutom chokladen) för att få till en lite mer kraftig chokladsmak. Kladdkakan är i sig mejerifri, men den serveras gärna med någon form av grädde (den som vill väljer mejerifritt alternativ).

 

 

 

 

Kladdkaka i mugg – 1 portion

1 ägg
½ banan (ca 50 gram)
ca 40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 msk mandelmjöl

Inget måste men rekommenderas:
1-2 tsk kakao
1-2 tsk sockerersättning

Smält choklden. mixa samman detta med övriga ingredienser. Häll smeten i en portionsform/mugg. Värm i mikro i ca 1 minut. Serveras ljumen.

 

 

SparaSpara

SparaSpara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − tre =