Search for content, post, videos

Chokladmuffins

 

 

Nu har jag bakat om en gammal goding – mina chokladmuffins utan mjöl. Så smarriga och lättbakade! Bara mixa samman alla ingredienser och fördela i muffinsformar. Konsistensen är saftig och påminner lite om brownie. Chokladmuffinsen innehåller kikärtor och det måsta jag säga är en toppeningredins att ha i chokladbakverk! För det gör bakverk just saftiga och chokladen dominerar och gör att det bara smakar choklad (inte för att kikärtor smakar speciellt mycket ändå). Riktigt goda och dessutom utan mejeriprodukter!

 

 

Chokladmuffins utan mjöl, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Chokladmuffins utan mjöl – 4 till 5 muffins

2 ägg
100 gram kikärtor (ej torkade)
20 gram choklad, utan tillsatt socker (mörk eller ljus efter smak)
3 msk kakao
2 ½ msk sockerersättning
2 msk kokosolja
1 msk honung/fibersirap
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Lägg alla ingredienser förutom choklad i en bunke och mixa samman noga med en mixer. Fördela smeten i muffinsformar och toppa varje muffins med grovhackad choklad. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter.

 

 

Chokladmuffins utan mjöl, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

Chokladmuffins utan mjöl, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladmuffins utan mjöl, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tolv − 3 =