Search for content, post, videos

Fudgebrownie

 

 

Det här skulle jag såga är en brownie 2.0. En brownie med det där lilla extra. En riktig höjdare! Jag kallar denna browie för fudgebrownie då konsistensen påminner lite om fudge. Och visst ser den riktigt chokladig och härligt kletig och “fudgeig” ut?! Och som om det inte var nog har jag toppat själva brownien med en krämig chokladtopping!

Denna ljuvliga godbit till brownie kommer garanterat bli uppskattat på den allra lyxigaste fikan. Eller av en själv till typ en härlig serie på kvällskvisten!

 

 

 

 

 

Fudgebrownie med mandelsmör – 5 bitar

Brownie:
2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2/3 dl mandelsmör
2 ½ msk sockerersättning
2 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk honung

Topping:
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl vispgrädde
2 msk mandelsmör
2 tsk sockerersättning

 

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan toppingen fördelas ovanpå.

Topping
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stå kallt och svalna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.

 

 

 

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSpara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tre × fyra =