Alla förtjänar vi att njuta av en underbar chokladpralin då och då (alla som gillar choklad vill säga). Mitt tips för denna gång blir att göra dessa ljuvliga jordnötssmörspraliner. De riktigt smälter i munnen! Och ett stort plus är att pralinerna inte är krångliga alls att skapa – det krävs bara tre ingredienser.
Som pralinform går det bra att använda ischokladsformar, men jag kör på en riktig pralinform (som jag köpt från Panduro).

Jordnötssmörspraliner – ca 10 stycken
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl jordnötssmör, osötat
1 msk kokosolja
ev. 1 msk sockerersättning eller annan sötning
Smält choklad försiktigt tillsammans med olja. Rör därefter ner jordnötssmör och eventuell sötning till en slät konsistens. Fördela i chokladen i pralinformar (eller ischokladformar). Låt stelna i kyl under minst en timme eller tills helt stelnat. Ta ur chokladen ur formarna och förvara i kyl.
