Search for content, post, videos

Snickerskaka

 

 

Här ser ni en riktigt smarrig Snickerskaka – utan tillsatt socker och gluten! Dessutom är den enkel att göra.

Snickerskakan gör jag i en rund liten springform. Bottnen är neutral med en bas av mandelmjöl, vilken i sin tur är toppad med jordnötssmör och smält choklad utan tillsatt socker. Jordnötssmöret köpte jag färdigt och är osötat (sötar lite själv istället) och innehåller lite salt. Jag tycker det kan vara så gott med lite salt i det söta! Själv blandade jag ljus och mörk choklad utan tillsatt socker – men du använder helt enkelt den chokladsort som du tycker mest om! Smöret som jag tillsatt i toppingen är för att få till en lite mjukare konsistens, då enbart kyld choklad blir så hårt.

 

Glutenfri snickerskaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Snickerskaka

Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sockerersättning

Fyllning:
70 gram jordnötssmör, osötad (salt)
1 tsk sockerersättning

Topping:
30 gram choklad, utan tillsatt socker
10 gram smör

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform och tryck ut gen i botten av denna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, eller tills den tar färg. Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör och sötning och bred på den färdiggräddade bottnen. Värm jordnötssmöret något om det är kylt för att få det mer lätthanterligt.

Topping
Smält choklad tillsammans med smör. Fördela över jordnötsfyllningen. Låt stelna och förvara i kyl.

 

 

Glutenfri snickerskaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfri snickerskaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfri snickerskaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nio − 4 =