Search for content, post, videos

Toscakaka med päron

 

 

Jag har gjort en del toscakaksvarianter i mina dagar. Det är något visst med den där lite sega konsistensen och kolaaktiga smaken. Håller ni inte med? Denna variant är en pärontoscakaka med hackade bitar av päron i smeten. Blir både saftigt och gott! Kakan serveras med fördel ljumen och passar att ätas både med och utan grädde. Testa!

 

Toscakaka, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt

 

 

Toscakaka med päron

Päronkaka:
30 gram smör
1 ägg
½ päron (50 gram)
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl (går bra att byta mot mandelmjöl)
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Toscatäcke:
15 gram smör
3/4 dl mandelspån
1/3 dl grädde
½-1 msk sockerersättning

Päronkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägg med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt därefter smör och ägg. Skär bort mindre bitar av ett päron utan skal så att du får 50 gram päronbitar. Blanda ner dessa i smeten. ”Mjöla” en liten 12- cm springform med nötmjöl och häll i päronsmeten. Förgrädda i ca 20 minuter.

Toscatäcke
Smält smör, grädde och sötning i en kastrull. Låt sjuda i ca 5-10 minuter tills vätskan tjocknar och rör om då och då. Tillsätt mandelspån. Fördela på toscan på kakan och fortsätt grädda tills kakan är fast (ca 10 minuter, känn med en sticka).

 

 

Toscakaka, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt

Toscakaka, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × fem =