Search for content, post, videos

Hasselnötskakor

Har ni inte testat att göra hasselnötskakor så måste i göra det, för de är både väldigt lättgjorda och goda! Det krävs få igredienser för att svänga ihop detta recept och huvudingredienserna är ägg och hasselnötsmjöl (köper färdigt). Fiberhusken i receptet har jag främst för att kakdegen ska hänga ihop bättre, men går säkerligen att utesluta (tillsätt lite extra hasselnötsmjöl då). Varje hasselnötskaka toppade jag med en hel hasselnöt (testade också med en bit choklad vilket var toppen)!

Hasselnötskakor – 8 stycken

1 ägg
2 dl hasselnötsmjöl
2 msk sötningsströ
1 tsk fiberhusk
ev. 1 krm vaniljpulver
ev. hasselnötter att toppa kakorna med

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp ägg lätt och blanda med övriga ingrdienser. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Om önskas trycks en hasselnöt eller bit choklad ned i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

SparaSpara

SparaSpara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *