Search for content, post, videos

Chokladjordnötskaka

 

 

Jag är väldigt svag för kladdiga chokladkakor. Jag kan knappt få nog! Här är en variant på sådan med jordnötssmör och som är sötad med dadlar. Den är även mejerifri och ruskigt god med mycket chokladsmak och härliga konsistens. Pricken över i:et är att denna chokladjordnötskaka, som jag kallar den, är toppad med generöst med grovhackad choklad. Servera gärna chokladkaksskivorna med någon slags grädde (välj gärna ett mejerifritt alternativ)!

Jag älskar att baka med olika typer av nöt- och mandelsmör. Jag försöker att ha en burk hemma för att både kunna baka med eller äta av när suget sätter in. En öppnad förpackning håller sig ofta flera månader i kylskåp!

 

 

 

Chokladjordnötskaka

2 ägg
80 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl jordnötssmör, osötat
1 dl mandelmjöl
3 msk kakao
2 msk kokosolja
2 msk vatten
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 1-2 msk sockerersättning

Toppa gärna med 30 gram choklad,utan tillsatt socker

Sätt ungen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer. Klä en liten brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och fördela i smeten. Toppa gärna med grovhackad choklad. Grädda mitt i ugn i ca 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.

 

 

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × två =