Search for content, post, videos

Pepparkaksgranola

 

Vad brukar ni äta till frukost? Jag är ofta en periodare när det kommer till dagens första mål och en sådan period har innefattat tjock yoghurt (exempelvis turkisk eller rysk yoghurt) med något gott tillbehör som valnötter eller müsli/granola. Så gott och fräscht tycker jag! Jag har nu gjort min egen hälsosamma granola och eftersom det börjar nalkas mot jul har jag smaksatt den med pepparkakskrydda. Lju(v)ligt!

Jag valde att göra en granola med frön, kokos och havre och denna variant är alltså utan nötter. Sedan tillsatte jag i slutet även ett par matskedar russin, men det är en smaksak och går givetvis att hoppa över eller ersätta mot annan torkad frukt som tranbär eller strödadlar.

 

Pepparkaksgranola (nötfri), glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Pepparkaksgranola (nötfri) – ca 5 dl granola

1 äggvita
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
2 msk kokosolja
1 msk honung
1 – 2 tsk pepparkakskrydda
½ krm salt
ev. ett par msk russin

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp äggvitan. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggvita, smält kokosolja och honung. Strö över en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Rör om ofta så att det inte bränns, och stäng eventuellt av värmen om granolan tar för mycket färg. Låt svalna. Tillsätt eventuellt russin eller annan torkad frukt. Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk.

 

 

Pepparkaksgranola (nötfri), glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pepparkaksgranola (nötfri), glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pepparkaksgranola (nötfri), glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

SparaSpara

SparaSpara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *