Search for content, post, videos

No bake Choco dream cake

 

Det nyaste tillskottet i min bakning är denna bastanta veganska no bake chokladkaka. Drömigt god. Och just därför kallar jag den no bake choco dream cake! Chokladkakan är lite som en no bake brownie – det vill säga rätt kompakt och med mycket chokladsmak. Ruskigt lätt att göra och består av cashewnötter, dadlar och kakao. Cashewnötter går att byta ut mot annan nöt (eller liknande). Lättgjord är också kakans chokladöverdrag som görs genom att blanda fibrsirap, kakao och kokosolja. Fibersirap går bra att byta ut mot liknande veganskt alternativ, eller honung.

 

Jag dekorerade kakan med att toppa den med hackad choklad (mörk, utan tillsatt socker), pumpafrön och bipollen. Detta gör jag medan toppingen fortfarande är mjuk. När kakan fått stelna skärs den upp i skivor.

 

 

 

No bake Choco dream cake – 8 skivor


Chokladkaka:

150 gram cashewnötter, naturella
150 gram färska dadlar, urkärnade
3 msk kakao
ev. ca 2 msk vatten

Chokladöverdrag:
3 msk kokosolja
2 msk fibersirap gold eller annat vegansk alternativ/honung
2 msk kakao

Chokladkaka
Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Vatten kan tillsättas om degen blir allt för svårmixad. Klä en liten passande form (ex. avlång matlåda eller liten brödform) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i degen.

Chokladöverdrag
Smält kokosoljan och blanda ihop alla ingredienser. Fördela ovanför chokladbasen. Toppa med valfri topping, så som hackad choklad, nötter och frön. Låt stelna i kylskåp. Skär i skivor.

 

 

 

 

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 6 =