Search for content, post, videos

Chokladkakor med dadelfyllning

 

Tips, tips på ljuvliga och riktigt lyxiga småkakor är mina chokladkakor med dadelfyllning. De ser ut som biskvier till utseendet, och även om det inte är det, är de lika goda. Kakorna består av tre lager där bottnen har en neutral smak och bas av mandelmjöl och fyllningen består av färska dadlar och smaksatt med kakao. Sist men inte minst har jag doppat kakorna i smält choklad! De blev ena riktiga höjdare kan jag lova. Och tjusiga är dom också!

 
Chokladkakor med dadelfyllning, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

Chokladkakor med dadelfyllning – 8 stycken

Kakbotten:
30 gram smör
1 dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
1 ½ msk sötningsströ
1 msk pofiber
1 krm vaniljpulver

Dadelfyllning:
80 gram färska dadlar utan kärna
15 gram kokosolja
1 msk kakao

Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker

Kakbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga till en välarbetad deg. Forma degen till åtta stycken kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna helt.

Dadelfyllning
Mosa samman alla ingredienser. Bred massan på ena sidan av kakorna.

Chokladöverdrag
Smält chokladen och doppa/bred dessa på ovansidan av kakan. Låt stelna.

 

Chokladkakor med dadelfyllning, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladkakor med dadelfyllning, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladkakor med dadelfyllning, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladkakor med dadelfyllning, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *