Search for content, post, videos

Syltgrottor

Syltgrottor

 

Syltgrottor är en riktig klassiker och givetvis går det att göra hälsosamma varianter utav detta! Här ser ni ett recept på syltgrottor där själva kakdegen har en bas av mandelmjöl. Fyllningen görs enkelt genom att blanda hallon (jag kör frysta som fått tina) med sötningsströ. Detta går givetvis också bra att byta ut mot valfri sylt, eller liknande! Lätt att baka och riktigt smarrigt!

 

Syltgrottor, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

Syltgrottor – 8 stycken

30 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 – 1 ½ msk sötningsströ
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm vaniljpulver

Hallonfyllning
30 gram hallon
1 tsk sötningsströ

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom den till hallonfyllningen). Tillsätt smöret och blanda till en deg. Rulla åtta bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop i varje boll. Mosa hallon och tillsätt lite sötning. Fördela hallonfyllningen i alla gropar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

 

Syltgrottor, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
Syltgrottor, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
Syltgrottor, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

två × 4 =