Search for content, post, videos

No bake brownie

 

Brownies är en av mina stora svagheter här i livet. Jag kan inte få nog och bakar säkert detta typ av bakverk en två-tre gånger i månaden. Det är ju så gott! Håller ni inte med mig?

Denna variant är en no bake brownie – det vill säga en brownie där ingen ugn behöver användas. Det är bara att blanda ihop alla ingredienser och förvara i frys! Brownien smakar mycket choklad och är sötad med banan och färska dadlar (vilket också ger den lite halvkletiga konsistensen). Den är en riktig höjdare som jag rekommenderar alla att testa!

 

 

No bake brownie – ca 8 bitar

100 gram banan
100 gram färska dadlar, utan tillsatt socker
60 gram valnötter
1 dl mandelmjöl
3 msk kakao
2 msk kokosmjöl
2 krm vaniljpulver

Finhacka valnötterna och blanda med resterade torra ingredienser. Mosa banan och dadlar och blanda samman allt. Klä en form med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och fördela i browniedegen. Låt stå i frysen under ett par timmar och skär i bitar. Förvara i frys.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × fem =