Har ni som jag bakat massor med hallon nu i sommar? Oavsett om du svarar ja eller nej på den frågan, är här ett riktigt bra “hallontips” – Hallonkaka med kokostosca. Mumsigt värre! Kakan består utav tre lager. Botten är rätt neutral och smakar svagt av kanel, fyllningen består av mosade hallon och toppingen är givetvis en ljuvlig tosca med kokos som bas. Smakerna gifter sig riktigt fint tycker jag. Dekorera gärna hallonkakan med hela hallon – det gör alla bakverk extra fina!

Hallonkaka med kokostosca
Botten:
20 gram rumsvarmt smör
2/3 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk sötningsströ
1 krm kanel
Hallonfyllning:
40-50 gram hallon, tinade
1 tsk sötningsströ
Kokostosca:
10 gram smör
½ dl vispgrädde
½ dl riven kokos
½ msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra och tillsätt därefter rumsvarmt smör och blanda väl. Tryck ut degen i botten av en 12-cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Hallonfyllning:
Mosa hallonen tillsammans med sötning. Bred detta på bottnen.
Kokostosca:
Sjud smör, grädde och sötning i en kastrull tills det börjar tjockna (ca 10 minuter). Rör ner vanilj och riven kokos. Fördela detta på hallonfyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.



