Chokladbollar är något av det bästa bakverk jag vet. Jag menar, det är väldigt lätt att göra, smakar supergott och är dessutom lätt att göra hälsosamma varianter av! En av mina favoritvarianter av chokladbollar är just detta recept. Det är i praktiken helt enkelt som ett ”vanligt” chokladbollsrecept med den lilla skillnaden att jag använt ett sockerersättningsströ istället för raffinerat socker.

De här chokladbollarna blir garanterat ena riktiga höjdare och passar stora som små. Denna gång valde jag att rulla chokladbollarna i hackade mandelspån och pumpafrön. Det blev riktigt tjusigt!

 

 

Chokladbollar, utan tillsatt socker – 10 stycken

60 gram smör
2 dl havregryn
3 msk sötningsströ
1 ½ msk kakao
1 ½ msk kaffe (alt. vatten)
2 krm vaniljpulver

Blanda ihop smör och sötning. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop. Gör bollar utav chokladbollsdegen och rulla i riven kokos eller finhackade mandlar/nötter/frön. Förvara i kylskåp.