Snickers kan nog många hålla med mig låter rätt gott. Kombinationen jordnöt och choklad är ju så ljuvlig! Det är tur att det går att göra många hälsosamma alternativ av dessa goda smaker. I detta inlägg kan ni se en underbart god och krämig snickerskaka. Den är vegansk och består av tre lager.

Bottenlagret är smaksatt med choklad och mellanlagret är ett tunnare jordnötslager som påminner lite om karamellfyllning. Lager nummer tre blir härligt krämig av kokosmjölk. Den som önskar toppar det hela med någon slags dekoration som hyvlad choklad och jordnötter. Snickerskakan fick höga betyg här hemma! Den håller sig ett par dagar i kylskåp.

 

 

Snickerskaka, vegansk

Botten:
50 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl hasselnötter, rostade och utan skal
1/3 dl riven kokos
1 msk kakao
½ msk vatten

Fyllning 1:
50 gram jordnötssmör, osötad och salt
25 gram färska dadlar, urkärnade
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver

Fyllning 2:
70 gram jordnötssmör, osötad och salt
2/3 dl kokosmjölk, det vita/fasta
1 msk fibersirap gold, eller annat liknande alternativ (honung)
1 krm vaniljpulver

Botten
Mixa samman alla ingredienser. Tryck fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform och tryck ut degen.Fyllning 1
Mosa samman allt för hand eller med en stavmixer. Bred ut ovanpå bottnen.

Fyllning 2
Ta det vita och fasta som bildas längst upp när en förpackning kokosmjölk får stå still. Mixa samman detta med resterande ingredienser. Fördela detta ovanpå fyllning 1. Låt stå kallt i kylskåp.