Alla dagar är enligt mig browniedagar! Det måste vara ett av mina favoritbakverk. Jag kallar denna brownie för brownie cake/browniekaka, då den är lite tjockare och mer ”kakaktig” än den klasiska brownien. Jag använder en mindre brödform, men det går också bra att använda en ”normalstor” 1,5-liters form. Och då blir brownien givetvis plattare (förkorta gräddningstiden med några minuter – känn med en sticka. Konsistensen ska fortfarande vara kladdig). Double chocolate får också hoppa in i namnet då jag valt att toppa den med grovhackad choklad. Blir extra gott och ger extra crunch.

 

Brownien är mejerifri och innehåller arrowrot (pulver). Arrowrot finns i kryddhyllan och köpes i vanliga mataffärer. Det är första gången jag använder det och fungerar till exempelvis redning, typ som potatismjöl fast som en lågkolhydratsvariant.

 

Double chocolate brownie cake, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

Double chocolate brownie cake

2 ägg
80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 ½ msk sötningsströ
2 msk kokosolja
1 msk arrowrot (pulver)
1 krm vaniljpulver
½ krm salt

Toppa med: 30 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg olja och bitar av choklad i en skål, och värm i mikron. Rör om tills chokladen är helt smält. Vispa ägg, sötning och vanilj pösigt med en elvisp. Rör ner choklad, salt och arrowatpulver. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka choklad och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Double chocolate brownie cake, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
Double chocolate brownie cake, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
Double chocolate brownie cake, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
Double chocolate brownie cake, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt