Search for content, post, videos

Mejerifri äppelkaka med mandel

 

Nu är det dags för en nystart här på min blogg på Bättre Hälsa! Jag tänker mig bättre innehåll och publicering mer regelbundet. Två gånger i månaden kommer ni finna härlig inspiration till en hälsosammare bakning här på bloggen. Mitt mål är att visa att man både kan baka hälsosamt och gott samtidigt!

Idag vill jag fresta med en saftig mejerifri äppelkaka med mandel. Basen i kakan är alltså mandelmjöl och istället för smör har jag använt kokosolja. Jag toppar kakan med äppelskivor som jag delat i två, kanel och mandelspån. Givetvis går det att göra en större kaka i exempelvis en 24-cm springform! Jag rekommenderar då att fyrdubbla alla ingredienser och öka gräddningstiden något. Känn med en sticka när kakan är klar. Den ska vara lite kladdig i mitten när den tas ut ur ugnen.

 

 

Mejerifri äppelkaka med mandel

2 ägg
½ litet äpple
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk sötninsgsströ
1 ½ msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Toppa gärna med: kanel, mandelspån

 

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser förutom äpple i en skål och mixa samman med en mixer (kokosoljan behöve rinte smältas). ”Mjöla” en 12-cm springorm och fördela i smeten. Tvätta ett halvt litet äpple och skär i mindre bitar. Tryck ner i smeten. Pudra eventuellt över kanel och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ett × tre =