Nu är det dags för en nystart här på min blogg på Bättre Hälsa! Jag tänker mig bättre innehåll och publicering mer regelbundet. Två gånger i månaden kommer ni finna härlig inspiration till en hälsosammare bakning här på bloggen. Mitt mål är att visa att man både kan baka hälsosamt och gott samtidigt!

Mejerifri äppelkaka med mandel
2 ägg
½ litet äpple
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk sötninsgsströ
1 ½ msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Toppa gärna med: kanel, mandelspån
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser förutom äpple i en skål och mixa samman med en mixer (kokosoljan behöve rinte smältas). ”Mjöla” en 12-cm springorm och fördela i smeten. Tvätta ett halvt litet äpple och skär i mindre bitar. Tryck ner i smeten. Pudra eventuellt över kanel och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna.



