Här ser ni en god ”no bake” havrebar (behöver inte gräddas). Baren är mejerifri och är dessutom lätt att få vegansk om honung i receptet byts ut mot någon annan typ av liknande sötning. För att hålla ihop bra innehåller baren så kallade chiaägg, det vill säga chiafrö som fått svälla med vatten och därmed agerar bindande.

 

Baren förvaras kallt, både kyl och frys fungerar fint, och jag tycker den är godast att äta kall. Den blir ett perfekt mellanmål!

 

No bake havrebar (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

 

No bake havrebar med honung – 3 barer

1 chiaägg
1 dl havregryn
1 dl havremjöl
2 msk kokosolja
2 msk honung (eller liknande sötning)
1 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Gärna: 10 gram grovhackad mörk choklad, utan tillsatt socker

*chiaägg= 1 msk chiafrö+3 msk vatten som blandas och får stå i fem minuter och svälla

Blanda samman alla ingredienser noga med varandra (om önskas tillsätts även grovhackad choklad). Forma degen till en fyrkant på en plan yta med bakplåtspapper (kanske 8X10 cm) och platta till ovansidan. Låt frysa och skär i längder. Om önskas toppas barerna med lite mer smält choklad. Förvaras i frys eller kyl och äts gärna kall.

 

No bake havrebar (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
No bake havrebar (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt