Smulpaj är minst sagt en typ av lättgjort recept. Frukt eller bär toppas med ett lager deg. Toppen ju! Här nedan ser ni en variant med äpple och som är smaksatt med kanel. Den är riktigt god, om jag får säga det själv! Den är så god att jag inte tycker att den behöver någon grädde eller liknande, men det lyxar ju självklar till det hela lite extra (tips: vispa grädden löst och smaksätt med lite vanilj). Äppelpajen går givetvis att göra i ett större format.

 

Antal pajrecept är rätt många i mitt receptarkiv. Kika gärna in mitt tema ”söta pajer”!

 

Healthy apple cinnamon crumb pie - Hälsosam smulpaj med äpple och kanel //Baka Sockerfritt

 

Smulpaj med äpple och kanel – 2 portioner

80-100 gram äpple
20 gram rumsvarmt smör
¾ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk sötströ
2 krm kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta ett äpple, skär i skivor och fördela i en liten pajform som är cirka 14 centimeter i diameter. Blanda de resterande torra ingredienserna och blanda väl med smöret. Fördela degen över äppelkylftorna. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Håll koll så pajen inte blir bränd (flytta då ner pajen eller sänk värmen).

 

Healthy apple cinnamon crumb pie - Hälsosam smulpaj med äpple och kanel //Baka Sockerfritt