Just nu är det viktigt med att det finns mat hemma som ska gå snabbt att göra, samt att det ska finnas bra och lättillgänligt mellanmål. Men jag tycker det är svårt! Då ska det hinnas planeras och inköpas, och det är verkligen inte alltid man har ork eller tid för det. Och så tänker jag ”imorgon ska jag köpa/hitta på något”, och så står man där dagen efter och hittar inget vettigt i kylen den dagen heller. Är det bara jag? Någon som känner igen sig?

 

Sedan jag har börjat jobba heltid igen har vi löst det med att införskaffa matkasse som körs hem (med mat för tre middagar). Visserligen tar det en stund att tillaga, men vi/jag behöver varken tänka eller köpa hem maten. Jag hade nog aldrig trott att jag skulle börja med matkasse för ett par år sedan! Låt mig säga att mycket förändras när man får barn.

 
Så har vi också mellanmålen. Och frukosten! Jag behöver ny inspiration! Viktigt är att det ska gå snabbt att göra, och inte låta något (när jag äter på kvällen så är det jobbigt om det ska låta, för vi har en rätt lättväckt Vincent). Att bara öppna mikron kan vara förödande. Har ni tips? Hit me!

Ett tips till er från mig är hälsosam och glutenfri formfranska, vilket jag också svängde ihop under helgen som gick. Tack Åse från 56kilo för den inspirationen! Det är ett underbart gott, mjukt och saftigt bröd som går utmärkt att rosta. Och ett mycket bra mellanmål (för både mig och lillen). Jag brukar strö ovanpå chiafrö, men jag hittar ingen av alla mina förpackningar (*hej närstående flytt*), så jag tog sesamfrön istället. Blev riktigt fint det med!

 

Glutenfri formfranska

 

Glutenfri Formfranska

3 ägg
35 gram smör
1 ½ dl fet yoghurt
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl pofiber
½ dl mjölk
1 ½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
⅔ tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa kort ner smör och yoghurt i äggvispet. Rör till sist ner detta bland de torra ingredienserna tillsammans med mjölken. Låt degen svälla i några minuter. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Om önskas strös lite chiafrön/vallmofrön/sesamfrön ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter (känn efter med en sticka).

 

Glutenfri formfranska
Glutenfri formfranska
Glutenfri formfranska