Nu jobbar jag hemifrån en hel del och det är viktigt med bra lunch och mellanmål. Jag tycker det kan vara rätt klurigt att hitta bra, snabba och GODA saker att äta nu när det är så mycket som ska hinnas med på alldeles för kort tid. Här om dagen gjorde jag ett supergott recept på pannkakor. För att ”hösta” till pannkakorna hade jag puread pumpa i smeten och smaksatte även med kanel. Till serverade jag blåbär, honung/fibersirap gold och jordnötssmör (det sista syns icke på bilderna). Testa detta smarriga!

 

Healthy pumpkin pancakes - Hälsosamma pumpapannkakor  //Baka Sockerfritt

 

Pumpapannkakor – 1 till 2 portioner

2 ägg
½ dl pumpapuré
½ dl ”mjölk” (jag körde havre, men går med valfritt alternativ)
½ dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
½-1 tsk bakpulver
½ tsk kanel
ev. valfri sötning (jag använde några steviadroppar med vaniljsmak)

Låg alla ingredienser i en bunke och mixa samma med en stavmixer till en slät konsistens (fungerar även att vispa lite). Stek genast pannkakor utav smeten. Servera exempelvis med bär, nötsmör och honung/fibersirap gold.

 

Healthy pumpkin pancakes - Hälsosamma pumpapannkakor  //Baka Sockerfritt
Healthy pumpkin pancakes - Hälsosamma pumpapannkakor  //Baka Sockerfritt
Healthy pumpkin pancakes - Hälsosamma pumpapannkakor  //Baka Sockerfritt
Healthy pumpkin pancakes - Hälsosamma pumpapannkakor  //Baka Sockerfritt
Healthy pumpkin pancakes - Hälsosamma pumpapannkakor  //Baka Sockerfritt