I helgen som var fyllde min syster år. Jag gav henne massor av ätbara grejjor, bland annat mina hemgjorda bountybitar. De är perfekta och smarriga godisar! Jag dubblade receptet (så att det blev dubbelt så många som receptet nedan), och sparade några för att äta själv. Ni måste testa, för det är en härlig blanding av kokos och choklad. Påminner lite om bounty som ni kanske förstår, fast jag tycker att dessa är bättre (och fräschare). Konsistensen blir lite extra krämig av fibersirapen.

 

Hälsosam/healthy bounty  //Baka Sockerfritt

 

Bountybitar – 8 till 10 stycken

20 gram smör
ca 1 1/3 dl riven kokos
½ dl vispgrädde
1 msk fibersirap clear
1 msk sukrin melis

50 gram valfri choklad, gärna steviachoklad
ev. en liten klick kokosolja

Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör mer sukrin melis och riven kokos. Låt stelna i kylskåp. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad.

 Hälsosam/healthy bounty  //Baka Sockerfritt
Hälsosam/healthy bounty  //Baka Sockerfritt
Hälsosam/healthy bounty  //Baka Sockerfritt
Hälsosam/healthy bounty  //Baka Sockerfritt