Search for content, post, videos

Jordgubbssmulpaj

 

Jag har bakat en hel del med jordgubbar under de senaste dagarna. De svenska jordgubbarna går inte precis att få tag i färska under hela året, så jag tycker att det gäller att passa på! Denna gång gjorde jag en smulpaj. Smulpaj är väldigt lätt att baka, och denna smuldeg smaksatte jag med lite kanel vilket passar fint med jordgubbarna.

 

Healthy strawberry crumb pie (gluten free, no sugar added) - Lättbakad, hälsosam Jordgubbssmulpaj (glutenfri, utan tillsatt socker)

 

Jordgubbssmulpaj – 2 portioner

120 gram färska jordgubbar i skivor
20 gram smör
2 msk riven kokos
2 msk havremjöl
1 msk pofiber
1 msk sötströ
1 krm kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta jordgubbar och skär i skivor. Fördela i en liten pajform, 14 cm i diameter. Blanda resterande ingredienser med varandra. Smula degen över jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera gärna med löst vispad grädde, smaksatt med lite vanilj (söta eventuellt något).

 

Healthy strawberry crumb pie (gluten free, no sugar added) - Lättbakad, hälsosam Jordgubbssmulpaj (glutenfri, utan tillsatt socker)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 6 =