Search for content, post, videos

Brownie med avokado

 

Här om veckan gjorde jag en sådan otroligt god brownie, som var både mejerifri och utan nötter/mandlar. Detta recept klev snabbt upp på första plats över favoritbrowniesar. När jag under flera dagar gått och funderat på vad jag skulle baka, och denna brownie ständigt dök upp i huvudet, fick det helt enkelt bli så att jag gjorde den igen. Fast med en liten twist då jag slängde med en halv avokado i smeten. Att baka med avokado är toppen och bidrar till en saftig konsistens. Och nej, det smakar inte avokado.

Healthy brownie - Hälsosam brownie, mejerifri, nötfri

 

Brownie med avokado – 4 bitar

2 ägg
50 gram mörk steviachoklad
40 gram avokado (ca ½ avokado)
25 gram kokosolja
2 msk sukrin gold/sötströ
1 ½-2 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör i mikron). Lägg ägg och avokado i en skål och mixa med en stavmixer. Blanda ner alla andra ingrdienser i detta och rör om. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1.5 liter, men det går också bra med en mindre form)) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.

Healthy brownie - Hälsosam brownie, mejerifri, nötfri
Healthy brownie - Hälsosam brownie, mejerifri, nötfri
Healthy brownie - Hälsosam brownie, mejerifri, nötfri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sexton − sex =