Search for content, post, videos

Kärlekskakor

 

Här kommer ett tips på en söt liten kaka att baka till på söndag då det är Alla hjärtans dag. Kakan består utav en enkel deg med mandelmjöl som bas, där jag smaksatt halva degen med kakao. Av dessa två degar gör jag kakor som jag tar ut med en hjärtformad pepparkaksform. Givetvis går det att göra andra former, eller smaksätta hela kakdegen med kakao, eller utesluta kakao helt. Dessa kakor blir söta att servera till fikan – eller ge bort!

 

 

Kärlekskakor – 7 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

I ena deghalvan: 1 tsk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra, förutom kakao. Blanda noga ut detta med smöret. Dela degen i två delar och blanda kakao i den ena. Ta en liten degklump utav varje deg och forma till en cirkel på en plåt med bakplåtspapper (så att varje deg blir en halvcirkel), ca 4 mm hög. Ta ut ett litet pepparkakshjärta av denna cirkel. Gör likadant med övriga kakor till degen tar slut. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 minuter, tills kakorna får färg. Låt svalna helt innan de rörs.
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fem × fyra =