Search for content, post, videos

Chocolate Cashew Cake, no bake

 

Ibland vill jag uppmärksamma mina mest populära och lyckade recept lite extra. Det förtjänar dom! Och även ni sklart. Därför visar jag en favoriter i repris – min mumsiga no bake chokladtårta  jag kallar “Chocolate Cashew Cake”! Denna chokladtårta är utan tvekan en av mina bättre “no bake” recept – jag rekomenderar er att testa. Tårtan består utav tre lager, konsistensen är krämig och smaken riktigt chokladig. Mums! Om du vill göra i en “vanlig” 24-cm springform rekommenderar jag att ungefärligt fyrdubbla alla ingredienser.
Healthy No bake Chocolate cashew cake

Chocolate Cashew Cake, no bake

Botten:
40 gram färska dadlar
¾ dl mandelmjöl
½ msk kokosolja
½ msk kakao

Fyllning:
70 gram cashewnötter, naturella
50 gram färska dadlar
2 msk kokosgrädde
2 msk kakao
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning (honung/sötströ/mer dadlar)

Topping:
1 msk kokosgrädde
½ msk kakao
½ msk honung (eller agavesirap)
½ msk kokosolja

Börja med att blötlägga cashewnötterna under minst 4 timmar (vikten gäller cashewnötter innan de blivit blötlagda).

Botten
Mosa samman alla ingredienser med en sked eller händerna. Sätt fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform.

Fyllning
Ta de blötlagda cashewnötterna och häll ut vattnet. Mixa samman alla ingredienser noga med en stavmixer. Söta efter smak. Fördela över bottenlagret.Topping

Topping
Blanda alla ingredienser till toppingen och fördela över fyllningen.  Låt stå i kyl i minst någon timme innan servering.

Healthy No bake Chocolate cashew cake
Healthy No bake Chocolate cashew cake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × ett =