Search for content, post, videos

Moccakaka

 

Den här smarriga godbiten, min moccakaka, gjorde jag i helgen som var. Mmm! Den består utav två lager, en chokladbotten, som ska vara något kletig i mitten, samt en gräddtopping smaksatt med kaffe. Sedan är det extra festligt att toppa det hela med chokladspån (hyvla en chokladkaka med en potatisskalare). För att göra i en 24-cm springform skulle jag ungefärligt fyrdubbla alla ingredienser.

 

Hälsosam moccakaka, utan tillsatt socker och gluten

 

Moccakaka

Smet
1 ägg
25 gram smör
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk sötströ
2 msk vispgrädde
1 1/3 msk kakao
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Topping
¾ dl vispgrädde
1-2 tsk sötströ
1 tsk varmt vatten
1 krm snabbkaffepulver

Smet
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Rör ner ägg, smält smör och grädde. Häll smeten i en smord och mjölad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter. Låt svalna.

Topping
Blanda hett vatten med kaffet. Vispa grädden fast. Häll i kaffet och sötning och vispa kort så att allt blandas. Bred på gräddtoppingen på den avsvalnade kakan. Toppa gärna med chokladspån!

 

Hälsosam moccakaka, utan tillsatt socker och gluten
Hälsosam moccakaka, utan tillsatt socker och gluten
Hälsosam moccakaka, utan tillsatt socker och gluten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 4 =