Search for content, post, videos

Kokostoppar med saffran

 

Kokostoppar tycker jag känns passande nu i juletider, speciellt om jag smaksätter dom med någon julig krydda. Här har jag utgått från mitt recept på Kokostoppar med kanel, men jag har använt saffran istället. Kokostopparna blev mycket lyckade och sitter fint till julens fikabord! Jag har lyxat till mina lite extra och doppade inte bara kokostopparna i choklad, utan hällde även extra choklad ovanpå.

Hälsosamma kokostoppar med saffran

 

Kokostoppar med saffran – 8 kokostoppar

20 gram smör
1 ägg
1 ¾ dl riven kokos
1 msk sötströ
½ krm saffran

Dekoration: 40 gram choklad, gärna steviachoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla ingredienser noga. Forma toppar utav kokostoppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-15 minuter (se till så att de inte blir brända). Låt svalna. Om önskas smälts choklad som botten doppas i. Låt stelna.

Hälsosamma kokostoppar med saffran
Hälsosamma kokostoppar med saffran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × två =