Search for content, post, videos

Chokladbollar med kokos

 

Chokladbollsdags! Jag blev här om dagen så sugen på chokladbollar, enligt mig är det både ett bra mellis och ett bra godis. Det är också smidigt att äta med en hand om man, som jag, med den andra behöver hålla en liten  (stor) bebis. De är ruskigt goda och är sötade med dadlar (för de som klarar den mängden kolhydrater). Jag har även smaksatt med lite kaffe, vilket jag tycker är en så bra smaksättare!

 

Chokladbollar med kokos

 

Chokladbollar med kokos – 6 stycken

50 gram färska dadlar
2/3 dl riven kokos
½ dl havregryn
1 msk kakao
valfri mängd kaffe, ca 2 msk (alternativt vatten)
ca ½ msk kokosolja

riven kokos att rulla i

Lägg havregryn, kokos och kakao i en skål. Mosa ner de färska dadlarna. Tillsätt kaffe efter smak (alternativt vatten) och kokosolja. Blanda till en deg och tillsätt eventuellt mer vätska vid behov. Rulla chokladbollsdgen till bollar och rulla gärna i riven kokos.

 

Chokladbollar med kokos
Chokladbollar med kokos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tio − 2 =