Search for content, post, videos

Mjuk pepparkaka med dadlar

 

Nu var det länge sedan jag bakade en mjuk pepparkaka, så jag tycker att det var hög tid att baka en sådan! Därför har jag gjort en supergod hälsosam variant på mjuk pepparkaka, vilken innehåller färska dadlar som sötning. Dadlarna gör även att den blir härligt saftig, och passade fint med pepparkakssmaken. En riktigt bra grej att göra till första advent, om ni frågar mig!

 

Mjuk pepparkaka med dadlar

 

Mjuk pepparkaka med dadlar

40 gram färska dadlar, utan kärna
1 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk vispgrädde
2 msk vatten
½ msk sötströ (går att utesluta)
½ – 1 tsk pepparkakskrydda
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ägg, dadlar och grädde i en skål och mixa samman med en stavmixer. Rör ihop alla torra ingredienser och rör ner detta samt vatten bland äggvispet. Klä en liten brödform (ca 7X15 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Mjuk pepparkaka med dadlar
Mjuk pepparkaka med dadlar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 18 =