I början när jag började baka utan tillsatt socker och gluten lyckades jag med mina bakverk runt varannan gång. Med tiden blev jag bättre och bättre på att hantera de nya ingredienserna och att med dessaskapa nya bakverk. Om jag får säga det själv lyckas jag bra med de flesta bakverk (och de som inte blir bra lägger jag förstås inte upp).

 

En av de smarrigheter som blev extra lyckat är denna chokladkokoskaka. Kakan består av två lager där det översta har en grund utav kokosmjölk (det tjocka som bildas när en förpackning får stå några timmar) och är smaksatt med kakao. Konsistensen är krämig och smaken mjuk! Mums! Det jag har dekorerat med är smält choklad.
Chocolate coconut cake - Chokladkokoskaka

 

Chocolate coconut cake – Chokladkokoskaka

Botten:
15 gram smör
2/3 dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
1 msk sötströ

Kokosfyllning
1 ägg
½ dl kokosmjölk, det tjocka lagret
1 msk sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och fördela i bottnen av en 12-cm springform. Förgrädda i ca 8 minuter tills botten tar färg.

Kokosfyllning
Använd här det tjocka/översta lagret som bildas när en förpackning kokosmjölk fått stå under några timmar. Skaka den alltså inte! Blanda alla ingredienser noga och häll över bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna.

 

Chocolate coconut cake - Chokladkokoskaka
Chocolate coconut cake - Chokladkokoskaka