Search for content, post, videos

Hasselnötsbrownie

 

Här vill jag visa er mumsiga hasselnötsbrownies med en krämig topping! Själva grunden av kakan innehåller hasselnötsmjöl som jag gillar mycket att baka med. Hasselnötter och choklad tycker jag smakar ljuvligt tillsammans! Jag har även slängt med lite zucchihi, vilket oavsett hur knasigt det låter, är utmärkt att baka med. Det var dock länge sedan jag gjorde just det (bakade med zucchini alltså), så jag köpte hem en sådan att ha i kylen i förberedande syfte. Den kom väl till pass i denna hasselnötsbrownie!

 

Toppingen gör hasselnötsbrownien ännu godare och får den på något vis att kännas extra saftig och god. Toppingen består främst utav färska dadlar och kakao. Om chokladtoppingen blir för tjock i sin konsistens kan du tillsätta lite, lite vatten.
Hazelnut brownie - Hasselnötsbrownie

Hasselnötsbrownie – 3 bitar

Brownie:
1 ägg
50 gram zucchini, finriven
3 msk hasselnötsmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ
1 msk olja
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Topping:
70 gram färska dadlar
1 msk kakao
1 msk kokosolja
ev. 1 tsk vatten

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en skål oc mixa med savmixer. Fördela smeten i en klädd liten brödform, ca 7X16 cm. Grädda mitt i ugnen under ca 14 minuter. Låt svalna

Topping
Blanda alla ingredienser, om önskas tillsätts lite vatten för en lösare kräm. Bred på kakan och skär i bitar.

Hazelnut brownie - Hasselnötsbrownie
Hazelnut brownie - Hasselnötsbrownie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 8 =