Search for content, post, videos

Glutenfri smulpaj med bär

 

Jag gjorde en hälsosam och sådan god smulpaj med bär igår! Den känns himla fräsch måste jag säga! Jag använde mig utav både blåbär och hallon i botten. Själva smuldegen är sötad med färska dadlar, vilket i detta fall också gör att inget smör behövs. Konsistensen på smuldegen blev lite segt och crunchigt vilket blev så gott! Smulpajen är ett perfekt mellanmål.

 

Är ni sugna på liknande recept på smulpaj, fast sötade med sötströ? Kika in min Smulpaj med hallon, samt Blåbärsmulpaj!
Glutenfri smulpaj med bär

 

Healthy berry crumble pie – Glutenfri smulpaj med bär

120 gram blåbär/hallon

40 gram färska dadlar
2 msk mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Tina blåbären om de är frysta. Fördela i botten av en 12-cm pajform. Blanda ihop resterande ingredienser noga och smula över bären. Grädda mitt i ungen i ca 12 minuter tills smulpajen tagit färg.

Glutenfri smulpaj med bär
Glutenfri smulpaj med bär
Glutenfri smulpaj med bär

2 comments

  • Jag soker ett recept pa glutenfri smulpaj for 40 personer. Ditt recept kan eventuellt fungera med lite modifikationer, men hur manga ar det for?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fyra × ett =