Search for content, post, videos

Chiasylt

 

Det sägs ju att man bör koka utländska frysta hallon, och då är det perfekt att göra en slags enkelt chiahallonsylt av detta! Det är hur lätt som helst. Själv tillsätter jag ingen sötning under kokandet, utan efter vid själva serverandet om jag tycker att det behövs. Hallon kan vara ganska sött i sig själv, så spara på sötandet!

 

Så här gör jag:
Lägg runt 350 gram frysta hallon i en kastrull och sätt spisen på ganska låg värme. Rör runt då och då tills hallonen tinat och det blivit som en lös massa/sylt. Då kan värmen dras upp så att den kokar. Stäng av värmen och rör ner cirka 1 1/2 msk chiafrön. Låt svalna och häll i en burk. Förvara i kylskåp. Håller förmodligen inte allt för länge, utan kanske några dagar.
Något som jag älskar är att blanda massor utav chiasylten med en rejäl klick tjock yoghurt och droppa i två steviadroppar! Mums!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + två =